Ciorba gustoasa de miel
PrinteazaCiorba gustoasa de miel din: bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă), 2 cepe verzi, 1 morcov, 1/2 ardei roşu, 1/2 ardei verde, 1/2 păstârnac, 100-150 g roşii decojite, 1/2 legătură pătrunjel, 3-4 crenguţe leuştean, sare, piper
- bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă)
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1/2 ardei roşu
- 1/2 ardei verde
- 1/2 păstârnac
- 100-150 g roşii decojite
- 1/2 legătură pătrunjel
- 3-4 crenguţe leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bucăţile de carne le tai potrivit de mari şi le speli, într-o oală pui la fiert 5-6 litri de apă.
Când dă în clocot, dai drumul bucăţilor de carne. Ceapa verde o tai rondele, iar morcovul curăţat îl tai bucăţele.
Ardeiul roşu, cel verde şi roşiile decojite le tai cubuleţe. Cureţi păstârnacul, îl mărunţeşti, iar pătrunjelul verde îl toci mărunt, îndepărtând cozile.
Spumezi bine ciorba, de câte ori este nevoie, cu o paletă.
După aceea adaugi ceapa verde, morcovul, ardeii şi păstârnacul. Acoperi oala cu un capac, potriveşti focul şi laşi să fiarbă ciorba.
Incerci carnea, iar când este fiartă mai bine de jumătate, pui pătrunjelul şi roşiile. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Mai fierbi până când carnea este bine pătrunsă, iar dacă este nevoie, mai adaugi apă clocotită.
La final dai drumul leuşteanului, iei oala de pe foc şi o acoperi cam 15 minute.
Serveşti fierbinte cciorba de miel, cu ceapă verde, srmântână sau ardei iute.
Pofta buna!