Ciorba gustoasa de perisoare
PrinteazaCiorba gustoasa de perisoare din: carne tocata de vita, sare, ou, piper, lesutean, orez, ceapa, morcovi, ardei capia, dovlecel, telina, suc de rosii, bors si frunze de telina.
- 400 g carne tocata de vita
- sare
- un ou
- piper negru macinat
- o legatura leustean
- o lingurita orez cu bobul mic si rotund
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei capia
- un dovlecel
- o telina mica radacina
- un litru suc de rosii
- 500 ml bors
- frunze de telina
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii, dovleceii şi ţelină, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare.
Se lasă să fiarbă acoperite cu un capac, ca să nu scadă cantitatea de apă.
Se pregătesc, între timp, perişoarele. în carnea tocată se adaugă verdeaţa tocată mărunt, oul, orezul si condimentele.
Se frământă bine şi se formează perişoarele. Se scot legumele, se scurg de zeamă şi se fierb perişoarele.
Se pasează ardeii şi ţelina. Dovlecelul şi morcovii se taie cubuleţe. Ceapa se aruncă. Se dă si borşul în clocot.
După ce au fiert perişoarele, se adaugă sucul de roşii, ardeii şi ţelina pasate, morcovii, dovlecelul, borşul, sare şi piper, se mai lasă să dea în 2-3 clocote si se serveşte cu frunze de ţelină.
Ciorba gustoasa de perisoare
Pofta buna!
Ciorba de perisoare e una din preferatele mele!