O reteta de ciorba haiduceasca din: fasole, mazare, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, varza, telina, sare, piper, ulei, rosii, leustean, bors si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată 300 g verde păstăi 200 g mazăre 2 bucata morcovi 2 bucata ardei 3 bucati cartofi 2 bucati cepe mari 1 bucata varză mică 1 […]
Ciorba haiduceasca cu carne de pui si porc
PrinteazaCiorba haiduceasca cu carne de pui si porc din: carne de porc, carne de pui, carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, ciuperci, boia, ardei iute, chimen, smantana, galbenusuri, usturoi, foaie de dafin, sare si ulei.
Ingrediente:
- 300 g carne de porc
- 300 g carne de pui
- 200 g carnati afumati
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 4 ciuperci proaspete
- 2 lingurite cu boia
- 2 ardei iuti
- 2 linguri cu chimen
- 500 g smantana
- 2 galbenusuri
- 3 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Ciorba haiduceasca cu carne de pui si porc: Caleste ceapa in 2-3 linguri cu ulei incins. Adauga usturoiul tocat, dafinul, boiaua si stinge cu putin apa (cat sa nu se arda).
Apoi carnea de porc taiata, jumatate din chimenul pisat si trei litri de apa. Lasa sa fiarba acoperit.
Cand carnea e pe jumatate fiarta, pune carnatii taiati mai mare, morcovii, patrunjelul, ciupercile si bucatile de pui.
Adaugă sare, restul de chimen pisat şi ardeiul tocat mare.
După 20-30 de minute, verifică dacă sunt fierte bucăţile de carne, bate gălbenuşurile cu smântână şi puţină zeamă fierbinte, toarnă amestecul treptat în ciorbă şi las-o să dea într-un clocot.
Ciorba cu carne afumata si usturoi
Ciorba cu carne afumata si usturoi din: ciolan sau alte părţi cu os, ceapă, usturoi, ou, smântână, făină, oţet, sare, piper. Ingrediente: 250 g ciolan sau alte părţi cu os ceapă usturoi 1 gălbenuş de ou 100 ml smântână 20 g făina oţet sare piper Mod de preparare: Carnea curăţată şi bine înmuiată se taie […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba haiduceasca de pui