Ciorbă de jumări cu cartofi
PrinteazaCiorbă de jumări cu cartofi din: jumari, cartofi, ceapa, morcovi, bulion, ulei, otet, bors, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 300 g jumări
- 3 cartofi
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 linguri bulion
- 50 ml ulei
- 20 ml oţet
- 1/2 l borş
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Pui la fiert apoi într-o oală cu 3 1 de apă, morcovul şi ceapa.
Rumeneşti puţin jumările, le adaugi în oală după 15 minute, împreună cu cartofii şi lasi să fiarbă.
Separat, căleşti într-o tigaie cu ulei încins bulionul, stingi cu oţet şi-l torni în zeama care fierbe.
Dai într-un clocot-două şi borşul, îl adaug în oală, potriveşti gustul de sare şi piper, presari verdeaţă tocată şi ciorba e gata.
Ciorbă de jumări
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de jumari
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-jumari-cu-cartofi html