Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Printeaza

Ciorba de legume acrita cu corcoduse din: dovlecel, morcov, cartofi, ardei gras, fasole pastai, marar, sare.

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • un morcov
  • 2-3 cartofi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • o mana fasole pastai
  • o legatura marar pentru servit
  • sare

pentru acrit:

  • 300 g corcoduse

 

Mod de preparare:

Corcoduşele se pun la fiert cu apă şi se lasă până ce se înmoaie.

Se trec apoi printr-o sită, înlăturând astfel sâmburii şi cojile.

Se curăţă toate legumele si se taie mărunt.

Se pun la fiert în apă clocotită ceapa, ardeiul, dovlecelul, fasolea şi morcovul.

Se lasă 5 minute şi apoi se adaugă cartofii şi se lasă la fiert 20 de minute.

După ce s-au fiert cart orii, se acreşte cu corcoduşe, se potriveşte de sare şi se mai lasă pe foc timp de un clocot.

Se serveşte cu mărar fin tocat.

Ciorba de legume acrita cu corcoduse

Ciorba_de_legume_acrita_cu_corcoduse

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.