Ciorba de legume acrita cu corcoduse
PrinteazaCiorba de legume acrita cu corcoduse din: dovlecel, morcov, cartofi, ardei gras, fasole pastai, marar, sare.
Ingrediente:
- un dovlecel
- un morcov
- 2-3 cartofi
- o ceapa
- un ardei gras
- o mana fasole pastai
- o legatura marar pentru servit
- sare
pentru acrit:
- 300 g corcoduse
Mod de preparare:
Corcoduşele se pun la fiert cu apă şi se lasă până ce se înmoaie.
Se trec apoi printr-o sită, înlăturând astfel sâmburii şi cojile.
Se curăţă toate legumele si se taie mărunt.
Se pun la fiert în apă clocotită ceapa, ardeiul, dovlecelul, fasolea şi morcovul.
Se lasă 5 minute şi apoi se adaugă cartofii şi se lasă la fiert 20 de minute.
După ce s-au fiert cart orii, se acreşte cu corcoduşe, se potriveşte de sare şi se mai lasă pe foc timp de un clocot.
Se serveşte cu mărar fin tocat.
Ciorba de legume acrita cu corcoduse
Pofta buna!