Ciorba de legume cu babic
PrinteazaCiorba de legume cu babic din: morcovi, telina, ardei grasi, ceapa, orez, rosii, bors, leustean, babic, oua, ulei.
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 3 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 3-4 rosii proaspete sau din conserva
- 1 l bors
- 1 legatura leustean
- 200 g babic
- 3 oua
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovii, ţelina, ceapa şi ardeii. Dai morcovii pe răzătoa- rea mare.Tai în cubuleţe ardeii, ceapa şi ţelina.
Intr-o oală de cel puţin 4 litri, căleşti legumele în 2 linguri de ulei încins, apoi stingi cu 2 litri de apă caldă sau supă şi fierbi legumele la foc mijlociu.
După 10 minute, pui orezul pe care, în prealabil, l-ai ales şi l-ai spălat.
Decojeşti roşiile şi le dai pe râzătoare. Le pui în ciorbă, iar după câteva clocote, adaugi borş după gust şi amesteci.
Intr-o tigaie, încingi uleiul rămas, prăjeşti felioare de babic mărunţite şi torni ouăle bătute.
Prăjeşti omleta pe ambele părţi, apoi o tai în bucăţi pe care le adaugi în ciorbă.
Stingi focul, presari leuşteanul mărunţit şi acoperi cu un capac, pentru 5-10 minute.
Ciorba de legume cu babic
Pofta buna!