Ciorba de legume cu bors de casa

Printeaza

Ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare.

Ingrediente:

  • 1 ceapă potrivită
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 felie de ţelină
  • 2 fire de praz
  • 1 cartof potrivit
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smântână
  • 2 tije de ţelină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 500 ml borş de casă
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciorba de legume cu bors de casa: Se curăţă prazul, se taie rondele subţiri şi se căleşte 5-6 minute în uleiul încins cu două linguri de apă.

Se adaugă restul legumelor, tăiate bucăţele sau rondele, după preferinţă, şi se continuă călirea până se înmoaie bine.

Se mai adaugă, din când în când, câte o lingură de apă caldă.

Se acoperă legumele cu trei litri de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să fiarbă 30-40 de minute, la foc mic.

Se adaugă borşul fiert şi spumuit separat şi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se ia deoparte de pe foc, se adaugă pătrunjelul tocat şi se lasă să se liniştească cinci minute.

Se serveşte cu smântână adăugată direct în farfurie.

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de legume cu bors

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.