Ciorba de legume cu carne de miel

Printeaza

Ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1  l apă
  • 500 ml borş acru
  • 400 g pulpă de miel
  • 100 g morcovi
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • 50 g ţelină
  • 60 g unt
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • 40 g făină
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuş
  • sucul de la o jumătate de lămâie

 

Mod de preparare:

Carnea de miel, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se taie cuburi, se rume¬nesc în două linguri de unt şi se presară peste ele pătrunjelul tocat.

Apa şi borşul se sărează, se dă în clocot şi se lasa 20 min la foc mic.

Restul de unt se topeşte într-o oală, se amestecă cu făina, se rumeneşte, apoi se iau circa 2 linguri din supă şi se amestecă cu rântaşul. Totul se pune în supa şi se amestecă.

dă în clocot, se lasă să se îngroaşe, se adaugă sare şi piper.

amestecă smântână cu gălbenuşul, Se ia supa de pe foc şi se amestecă cu acestea. înăcreşte cu suc de lămâie, după gust.

Ciorba de legume cu carne de miel

Pofta buna!

 

 

Rețetă de Piftie de Porc – Cum să prepari tradiționala mâncare românească

Rețetă de Piftie de Porc – Cum să prepari tradiționala mâncare românească din: picior de porc, cap de porc, ceapa, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper negru, sare, otet de mere. Ingrediente: 1 picior de porc 1 cap de porc (opțional) 1 ceapă mare 3 căței de usturoi 1 foaie de dafin 10 boabe […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.