Ciorbă de legume și ciuperci

Printeaza

Ciorbă de legume și ciuperci din: ciuperci, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, gulie, mazare, cartofi, conopida, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, leustean, piper, boia, suc de rosii, sare, ulei.

 

 

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras sau capia
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 gulie
  • 150 g mazăre congelată sau din conservă
  • 2 cartofi
  • 200 g buchețele de conopidă congelată
  • 1 ceapă
  • 2-3  fire de ceapă verde
  • frunze de la 1-2 fire de usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • câteva frunze de leuștean
  • piper
  • boia
  • sare
  • 500 ml suc de roșii
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Cureți legumele și le speli. Tai mărunt ceapa uscată și partea albă a cepei verzi, ardeiul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și gulia.

Înăbuși în 3 linguri de ulei legumele tăiate mărunt, împreună cu boia după gust, pentru 3-4 minute.

Stingi cu 3 litri apă fierbinte și le lași să fiarbă la foc mic.

Adaugi mazărea și conopida, iar după 10 minute, cartofii tăiați cuburi mari și ciupercile, în prealabil curățate, tăiate felii și călite în restul de ulei.

După ce au fiert legumele și ciupercile, pui sucul de roșii, sărezi și condimentezi după gust și lași să mai dea în câteva clocote.

Stingi focul și presari frunzele de ceapă și de usturoi tăiate rondele fine și verdeața fin tocată.

Acoperi vasul cu un capac și servești ciorba după 10 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciorba picanta cu legume si ciuperci

Ciorba picanta cu legume si ciuperci din: ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, gulie, telina, marar, patrunjel, ciuperci, ardei rosu, ghiveci de legume, ardei iute, smantana. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 morcov 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 gulie 1/2 ţelină mărar pătrunjel verde 200 g ciuperci pleurotus pastă de ardei roşu ghiveci de legume (opţional) […]

 

Ciorba cu ciuperci si legume

O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.