Ciorbă de legume și ciuperci din: ciuperci, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, gulie, mazare, cartofi, conopida, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, leustean, piper, boia, suc de rosii, sare, ulei.
Ingrediente:
300 g ciuperci proaspete sau din conservă
2 morcovi
1 ardei gras sau capia
2 rădăcini de pătrunjel
1 gulie
150 g mazăre congelată sau din conservă
2 cartofi
200 g buchețele de conopidă congelată
1 ceapă
2-3 fire de ceapă verde
frunze de la 1-2 fire de usturoi verde
1 legătură pătrunjel
câteva frunze de leuștean
piper
boia
sare
500 ml suc de roșii
50 ml ulei
Mod de preparare:
Cureți legumele și le speli. Tai mărunt ceapa uscată și partea albă a cepei verzi, ardeiul, morcovii, rădăcina de pătrunjel și gulia.
Înăbuși în 3 linguri de ulei legumele tăiate mărunt, împreună cu boia după gust, pentru 3-4 minute.
Stingi cu 3 litri apă fierbinte și le lași să fiarbă la foc mic.
Adaugi mazărea și conopida, iar după 10 minute, cartofii tăiați cuburi mari și ciupercile, în prealabil curățate, tăiate felii și călite în restul de ulei.
După ce au fiert legumele și ciupercile, pui sucul de roșii, sărezi și condimentezi după gust și lași să mai dea în câteva clocote.
Stingi focul și presari frunzele de ceapă și de usturoi tăiate rondele fine și verdeața fin tocată.
Acoperi vasul cu un capac și servești ciorba după 10 minute.
O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g ciuperci […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.