Ciorba de legume cu galuste de sunca
PrinteazaCiorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 cană mazăre
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă verde
- 1 lingură condiment vegetal
- sare, piper, apă
- 2 dl smântână
- 1 lingură muştar
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură ulei
- 200 g ciuperci
Pentru găluşte:
- 100 g şuncă fiartă
- 3-4 linguri făină
- 1 ceapă verde
- 1 ou mare
- piper
- frunze de pătrunjel şi tarhon
Mod de preparare:
Toci ceapa şi o pui la călit în puţin ulei încins. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi morcovii, rădăcina de pătrunjel curăţată şi tăiată cubuleţe şi mazărea.
Laşi puţin la răcit, după care adaugi ciupercile spălate şi curăţate (dacă este nevoie), tăiate felii.
Pui condimentul vegetal, sarea şi piperul şi adaugi apă cât să acopere.
Intr-un bol mic pui muştarul, făina şi smântână. Scoţi 2-3 polonice de zeamă din ciorbă şi o laşi în castron până devine călduţă, după care torni câte puţin peste făină şi amesteci până se încorporează toată zeama.
Adaugi apoi amestecul în ciorba de pe foc, amesteci şi laşi să fiarbă.
Şunca şi ceapa tocată le treci prin maşina de tocat carne. Adaugi oul, făina, sarea şi piperul, frunzele de pătrunjel tocat şi amesteci bine.
Iei cu o linguriţă din compoziţia pentru găluşte şi le pui la fiert în ciorba de pe foc.
Când găluştele se ridică la suprafaţă, ciorba este gata. La sfârşit, adaugi tarhon tocat mărunt, după care poţi servi ciorba.
Ciorba de legume cu galuste de sunca
Pofta buna!