Ciorbă de legume (Harira)
PrinteazaO reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si piper.
- 200 g carne de berbec
- 150 g linte
- 100 g morcovi
- 90 g orez
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 cepe
- 1,5 l apa
- 4 rosii
- 1/2 lamaie
- 1 varf cuit sofran
- 1 legatura coriandru (sau patrunjel)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea bucăţi şi ceapa rondele groase. Pune-le într-o cratiţă cu ulei încins şi căleşte-le. Potriveşte gustul de sare şi piper şi acoperă-le cu circa 1,5 litri de apă.
Adaugă apoi lintea, roşiile tăiate cubuleţe, coriandrul (sau pătrunjelul) şi şofranul şi lasă la fiert la foc mic.
După 30 de minute, adaugă orezul spălat şi scurs şi morcovii curăţaţi şi tăiaţi rondele. Fierbe totul încă 30 de minute.
Când este gata, adaugă zeama de lămâie, amestecă si serveşte supa fierbinte.
Ciorbă de legume
Pofta buna!