Ciorbă de legume cu macrou
PrinteazaCiorbă de legume cu macrou din: rosii, ceapa verde, ceapa alba, morcovi, telina, mazare, conopida, cartofi, ardei gras, macrou, leustean, ulei, bors, corcoduse, sare, piper.
- 600 g rosii
- doua legaturi de ceapa verde
- o ceapa alba
- doi morcovi
- o telina mica
- 200 g mazare
- 200 g conopida
- doi cartofi
- un ardei gras
- 800 g macrou
- o legatura de lesutean
- 75 ml ulei
- bors
- corcoduse
- sare
- piper
Mod de preparare:
Macroul se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie bucăţele. Se sărează şi se pune la rece acoperit cu folie alimentară.
Ţelină şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Conopida se rupe bucheţele, se spală şi se pune într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ţelina şi morcovii, ceapa albă curăţată şi tocată mărunt.
Se călesc cinci minute, apoi se pun într-o oală în care fierb trei litri de apă.
Se condimentează, se adaugă mazărea, conopida şi ardeiul gras tăiiat felii şi se lasă pe foc până ce leguimele sunt pe jumătate fierte.
Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, se fierb 15 minute, apoi se adaugă roşiile date prin răzătoare şi se mai clocotesc zece miinute.
Se adaugă peştele şi ceapa verde tocată, se condimentează şi se fierbe totul la foc mic încă zece minute..
La final se adaugă leuşteanul tocat fin.
Daca ciorba nu este suficient de acra, se poate adauga bors sau zeama de corcoduse.
Ciorbă de legume cu macrou
Pofta buna!