Mierea de salcâm, cu nuanțele sale de culoare deschisă și gustul său subtil și dulce, este o adevărată delicatesă în lumea apicolă. Este obținută din nectarul florilor de salcâm (Robinia pseudoacacia). Această plantă, originară din America de Nord, s-a răspândit în multe regiuni ale […]
Ciorba de legume cu scaricica afumata
PrinteazaCiorba de legume cu scaricica afumata din: scaricica, kaizer, morcovi, telina, cartofi, ceapa, smantana, ou, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g scăricică afumată
- 50 g kaizer
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 8 cartofi
- 1 telina
- 1 păstârnac
- 300 ml smântână pentru gătit
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat
- 1 lingură ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Ciorba de legume cu scaricica afumata: Căleşti în ulei încins ceapa tăiată mărunt, apoi adaugi morcovii şi cartofii cubuleţe, amesteci, pui ţelina, păstârnacul şi ardeii mărunţiţi, kaizerul şi scăricica.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert 20-30 de minute. Baţi gălbenuşurile şi le încorporezi în smântână, adaugi cam 4 polonice de supă, amestecând continuu, apoi torni, în fir subţire, în zeamă.
Amesteci, mai ţii la fiert 30 de minute şi presari tarhonul.
Pofta buna!
Supă de Varză Roșie – O Delicioasă Alegere pentru Iarnă
din: varza rosie, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, supa, ulei de masline, chimen, sare, piper. Supa de varză roșie este o rețetă tradițională și sănătoasă, adorată de multe culturi din întreaga lume. Acest fel de mâncare savuros și hrănitor este potrivit pentru zilele reci de iarnă, […]