Ciorba de legume cu smantana
Printeaza
Ciorba de legume cu smantana din: morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, cartofi, fasole, ceapa, broccoli, orez, rosii, smantana, ulei, condimente, sare, piper.
- 4 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/4 ţelină
- 3 cartofi
- 150 g fasole verde
- 1 ceapă
- 9 buchete broccoli
- 3 linguri orez
- 3 roşii
- 2 gălbenuşuri
- 250 g smântână
- puţin ulei
- sare
- piper
- pătrunjel verde tocat
- 10 g condiment vegetal
Mod de preparare:
Morcovii, păstârnacul, pătrunjelul şi ţelina le cureţi, le speli şi le tai. Apoi le căleşti în puţin ulei, adaugi sare, piper, torni 3 litri de apă şi laşi să fiarbă.
După 20 de minute, adaugi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, orezul spălat, fasolea verde, ceapa curăţată şi tocată mărunt si roşiile tăiate feliuţe.
Mai laşi să fiarbă la foc mic 15 minute şi adaugi broccoli. Laşi încă 5 minute şi stingi focul.
Amesteci gălbenuşurile cu smântână, torni câte puţin din supa fierbinte şi amesteci, apoi adaugi condimentul vegetal. Răstorni toată compoziţia în oală şi amesteci.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi presari pătrunjelul verde tocat mărunt.
Ciorba de legume cu smantana
Pofta buna!