Ciorba de legume

Printeaza

O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana.

Ingrediente:Ciorba de legume

  • 5 cartofi
  • 2-3 cepe (alba si rosie)
  • 1-2 ardei
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 frunze de leustean
  • sare
  • piper
  • 500 ml bors
  • 2-3 oua
  • 400 g smantana

 

Mod de preparare:

Se curata legumele, se spala si se taie cubulete pentru ciorba. Se calesc cateva minute in ulei si apoi se adauga 2 l apa. Se presara sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

In acest timp, se bat ouale spuma, se adauga smanatna si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

Borsul se strecoara si se pune separata sa fiarba cateva clocote. In bors se adauga leustean tocat marunt, ca sa aiba un gust mai special si se acopera cateva minute cu un capac.

Dupa ce au fiert legumele, se iau de pe foc si se toarna compozitia de oua si smantana. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase si, la sfarsit, se adauga borsul fiert. Ciorba se orneaza cu leustean si patrunjel.

Ciorba de legume

Ciorba de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.