Ciorbă limpede de crap

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: peste, crap, ardei capia, ardei iute, ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ciorbă limpede de crap

  • ardei iute
  • 1 kg crap
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • o telina
  • o radacina de patrunjel
  • o lamaie
  • 100 ml ulei de floarea- soarelui
  • hrean
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi şi se pun într-un castron. Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie felii subţiri.

Peştele se curăţă, se eviscerează, se taie în bucăţi mai mici şi se spală. Se presară sare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. Se pun la fiert doi litri de apă, se lasă să fiarbă şi, când începe să clo­cotească, se pun legumele tocate.

Se adună spuma formată, se lasă să fiarbă până sunt pe jumătate fierte, se adaugă ardeiul gras, ardeiul capia şi uleiul de floarea-soarelui. Se condi­mentează, se fierb cinci minute, se adaugă bucăţile de peşte, pătrunjel tocat şi suc de lămâie după gust.

Se fierbe la foc mic 15 minute, se opreşte focul şi se lasă să se odihnească 10 minute.

Ciorbă limpede de crap

Ciorbă limpede de crap

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.