Ciorbă limpede de crap
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba cu: peste, crap, ardei capia, ardei iute, ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean, sare, piper, patrunjel.
- ardei iute
- 1 kg crap
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 ardei capia
- 1 morcov
- o telina
- o radacina de patrunjel
- o lamaie
- 100 ml ulei de floarea- soarelui
- hrean
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi şi se pun într-un castron. Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie felii subţiri.
Peştele se curăţă, se eviscerează, se taie în bucăţi mai mici şi se spală. Se presară sare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. Se pun la fiert doi litri de apă, se lasă să fiarbă şi, când începe să clocotească, se pun legumele tocate.
Se adună spuma formată, se lasă să fiarbă până sunt pe jumătate fierte, se adaugă ardeiul gras, ardeiul capia şi uleiul de floarea-soarelui. Se condimentează, se fierb cinci minute, se adaugă bucăţile de peşte, pătrunjel tocat şi suc de lămâie după gust.
Se fierbe la foc mic 15 minute, se opreşte focul şi se lasă să se odihnească 10 minute.
Ciorbă limpede de crap
Pofta buna!