Ciorba de linte cu ardei iute
PrinteazaCiorba de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute.
- 250 g linte verde
- 2 tulpini de telina
- 1/2 ardei galben
- 1 ceapa mare
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 2 carnati uscati
- 1 foaie de dafin
- 5 linguri ulei de masline
- 6 linguri sos tomat
- cateva crengute de cimbrisor
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
- optional, 1 ardei iute
Mod de preparare:
Inmoi oala din lut în apă rece, pentru cel puţin 12 ore. Pui boabele de linte să se înmoaie, într-un vas cu apă rece, pe care îl păstrezi în frigider de seara până dimineaţa. A doua zi, scoţi oaia din apă. Cureţi, speli şi tai mărunt morcovii, ardeiul, ceapa, dovlecelul şi tulpinile de ţelină.
Pui în oală legumele proaspete, lintea scursă, cârnaţii tăiaţi rondele, uleiul, ardeiul iute întreg, zahărul, sosul tomat, sare, puţin piper şi 2 litri de apă rece. Apa trebuie să acopere ingredientele. Amesteci, pui capacul peste oală şi introduci oala în cuptor, pentru circa 1 1/2 oră.
La jumătatea timpului, scoţi oala din cuptor, verifici dacă ciorba are destulă sare, piper, zahăr, apă şi sos tomat. Dacă vei considera necesar, adaugi câte puţin din toate, dar şi frunza de dafin împreună cu crenguţele de cimbrişor.
Acoperi din nou cu capacul şi introduci oala în cuptor. Stingi focul şi laşi ciorba să se mai răcească astfel, în cuptor.
Ciorba de linte cu ardei iute
Pofta buna!
Arata foarte urat ciorba asta