Ciorba de linte cu ardei iute

Printeaza

Ciorba de linte cu ardei iute din: linte verde, tulpini de telina, ardei galben, ceapa, dovlecel, morcovi, carnati uscati, foaie de dafin, ulei de masline, sos tomat, cimbrisor, zahar, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:Ciorba_de_linte_cu_ardei iute

  • 250 g linte verde
  • 2 tulpini de telina
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 2 carnati uscati
  • 1 foaie de dafin
  • 5 linguri ulei de masline
  • 6 linguri sos tomat
  • cateva crengute de cimbrisor
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • optional, 1 ardei iute

 

Mod de preparare:

Inmoi oala din lut în apă rece, pentru cel puţin 12 ore. Pui boabele de linte să se înmoaie, într-un vas cu apă rece, pe care îl păstrezi în frigider de seara până dimineaţa. A doua zi, scoţi oaia din apă. Cureţi, speli şi tai mărunt morcovii, ardeiul, ceapa, dovlecelul şi tulpi­nile de ţelină.

Pui în oală legumele proaspete, lintea scursă, cârnaţii tăiaţi ron­dele, uleiul, ardeiul iute întreg, zahărul, sosul tomat, sare, puţin piper şi 2 litri de apă rece. Apa tre­buie să acopere ingredien­tele. Amesteci, pui capacul peste oală şi introduci oala în cuptor, pentru circa 1 1/2 oră.

La jumătatea timpului, scoţi oala din cuptor, veri­fici dacă ciorba are destu­lă sare, piper, zahăr, apă şi sos tomat. Dacă vei consi­dera necesar, adaugi câte puţin din toate, dar şi frun­za de dafin împreună cu crenguţele de cimbrişor.

Acoperi din nou cu capa­cul şi introduci oala în cuptor. Stingi focul şi laşi ciorba să se mai răcească astfel, în cuptor.

Ciorba de linte cu ardei iute

Ciorba_de_linte_cu_ardei iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata foarte urat ciorba asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.