Ciorbă lipovenească cu smântână
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa, carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi, rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare.
Ingrediente:
- 3 l apă
- 1 l borş
- 1 kg carne de vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1 mână de fasole ţucără
- 1/4 varză mică
- 2 cartofi
- 2 roşii
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- verdeaţă pătrunjel, mărar, leuştean
- puţină sfeclă
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de vită în bucăţi şi o puneţi la fiert într-o oală cu apă. Când începe să fiarbă, luaţi de 2 – 3 ori spuma şi pui sarea. Adăugaţi tot zarzavatul spălat şi tăiat mărunt, iar sfecla o tăiaţi subţire, ca fideaua.
Fierbeţi separat borşul şi-l turnaţi în oală după ce s-a fiert şi zarzavatul. Bateţi bine într-un bol gălbenuşul cu smântâna. Amestecaţi bine cu telul în timp ce adăugaţi în castron şi 2 – 3 polonice cu zeamă din oală.
Răsturnaţi din nou în oală conţinutul din castron, amestecaţi, puneţi verdeaţa şi mai lăsaţi ciorba să dea un clocot.
Ciorbă lipovenească cu smântână
Pofta buna!