Ciorba de loboda cu fidea 

Printeaza

Ciorba de loboda cu fidea din: loboda, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, sare.

Ingrediente:

  • 4 legături lobodă
  • 1 morcov
  • 2 fire de ceapă
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o mână de fidea
  • 1/2 l borş
  • câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean
  • sare
  • condiment (facultativ)

 

Mod de preparare:

Cureţi şi tai ceapa mărunt, iar morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel le treci prin răzătoarea cu ochiuri mari sau mici.

Pui zarzavaturile la fiert în apă rece cu puţină sare.

Speli şi alegi frunzele de lobodă şi le tai fâşii.

Adaugi loboda peste zarzavat numai când acesta este aproape fiert. Fierbi şi borşul separat şi după ce a dat un clocot, îl adaugi peste zarzavat o dată cu fideaua.

Laşi să fiarbă complet împreună şi apoi dregi gustul cu sare sau condirment.

Când e gata îi pui pătrunjel fin tocat, iar la masă îl serveşti cu leuştean proaspăt tăiat. în funccţie de gust, merge să îl serveşti chiar şi cu un ardei iute, dar şi o lin­gură de smântână.

 

Pofta buna!

 

Ciorba de loboda cu ou

Ciorba de loboda (Bors de loboda)

Reteta ciorba de loboda

Ciorba de loboda cu tarhon

Ciorba de loboda si stevie cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.