Ciorba cu loboda si legume
PrinteazaCiorba cu loboda si legume din: ardei gras roşu, dovlecel, morcovi, cartofi, ceapa verde, loboda, telina cu frunze, patrunjel, oua, pasta de tomate, sare, ulei.
Ingrediente:
- 1 ardei gras roşu
- 1 dovlecel mic
- 2 morcovi
- 150 g fasole verde
- 3 cartofi noi
- 5 fire ceapă verde
- 2 legături lobodă
- 2-3 tulpini de ţelină cu frunze
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- 2-3 linguri pastă de tomate
- sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi verdeţurile şi, după caz, le speli. Rupi păstăile în 2-3 bastonaşe. Tai în cubuleţe legumele, mai puţin morcovii, pe care îi dai pe răzătoarea mare.
Pui la fiert legumele tăiate în cubuleţe, în 3 litri de apă, iar după 5 minute, adaugi şi morcovii. Toci mărunt frunzele de lobodă, tulpinile şi frunzele de ţelină.
Le pui în ciorbă împreună cu pasta de tomate, puţină sare şi uleiul şi continui fierberea 3-4 minute, reducând intensitatea focului. Baţi ouă cu puţină sare.
După ce ai sărat ciorba după gust, iei vasul de pe foc şi torni în fir subţire ouăle bătute, amestecând pentru a se forma zdrenţe. Presari pătrunjel fin tocat şi acoperi vasul cu un capac.
Ciorba cu loboda si legume
Pofta buna!