Ciorba cu loboda si legume

Printeaza

Ciorba cu loboda si legume din: ardei gras roşu, dovlecel, morcovi, cartofi, ceapa verde, loboda, telina cu frunze, patrunjel, oua, pasta de tomate, sare, ulei.

Ciorba_cu_loboda_si_legume

Ingrediente:

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi
  • 150 g fasole verde
  • 3 cartofi noi
  • 5 fire ceapă verde
  • 2 legături lobodă
  • 2-3 tulpini de ţelină cu frunze
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi verdeţurile şi, după caz, le speli. Rupi păstăile în 2-3 bastonaşe. Tai în cubuleţe legumele, mai puţin morcovii, pe care îi dai pe răzătoarea mare.

Pui la fiert legumele tăiate în cubuleţe, în 3 litri de apă, iar după 5 minute, adaugi şi morcovii. Toci mărunt frunzele de lobodă, tulpinile şi frunzele de ţelină.

Le pui în ciorbă împreună cu pasta de tomate, puţină sare şi uleiul şi continui fierberea 3-4 minute, reducând intensitatea focului. Baţi ouă cu puţină sare.

După ce ai sărat ciorba după gust, iei vasul de pe foc şi torni în fir subţire ouăle bătute, amestecând pentru a se forma zdrenţe. Presari pătrunjel fin tocat şi acoperi vasul cu un capac.

Ciorba cu loboda si legume

Ciorba_cu_loboda_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.