Ciorba de loboda cu usturoi verde si morcov
PrinteazaCiorba de loboda cu usturoi verde si morcov din: loboda, morcov, ceapa, usturoi verde, ou, faina, bors, leustean, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 legatura loboda
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 ou
- 1 lingura faina
- 1 litru bors
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi loboda şi rupeţi-o în fâşii. Puneţi-o într-o oală cu ceapa şi morcovul curăţate şi tocate mărunt.
Acoperiţi-le cu puţină apă şi fierbeţi-le 15 minute, apoi turnaţi borşul fiert separat.
Adăugaţi usturoiul pisat sau tocat foarte mărunt şi lăsaţi să fiarbă încet.
Amestecaţi oul bătut cu făina şi turnaţi amestecul în ciorbă ca să obţineţi zdrenţe de ou.
Mai fierbeţi încă 10 minute, apoi opriţi focul. Adăugaţi leuştean tocat mărunt, la servire.
Pofta buna!