Ciorba macelareasca dreasa cu smantana
PrinteazaO reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana.
- 150 g carne de porc
- 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană
- untură
- boia
- zeamă de castraveţi muraţi în saramură
- smântână
Mod de preparare:
Ceapa tocată se căleşte în puţină untură, se colorează cu boia şi se stinge cu apă fierbinte. Carnea se taie cubuleţe de circa un cm, se pune în oală şi se fierbe adăugând apă la nevoie. După circa o oră se adaugă şi ficatul tăiat tot cubuleţe şi se mai fierbe 10 minute când se acreşte cu zeamă de castraveţi, fiartă separat (de obicei sarea din zeama de castraveţi e suficientă) şi se drege cu smântână.
Un păhărel de răchie, un ardei iute murat şi nişte pâine proaspată merg bine alături.