Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui
PrinteazaCiorbă de măcriş cu ficăţei de pui din: ficatei de pui, morcovi, radacina de pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, macris, marar, leustean, bulion de casa, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ficatei de pui
- 2 morcovi
- 1 radacina de pastarnac
- 1 ardei gras
- 200 g mazare
- 200 g fasole verde
- 1 legatura ceapa verde
- 2 gramajoare macris
- 1 legatura marar
- 1 legatura leustean
- 100 ml bulion de casa
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Ciorbă de măcriş cu ficăţei de pui:
Pui la fiert 2 litri de apă. Fierbi separat, în câteva clocote, bucăţile de ficat curăţate şi spălate sub jet de apă.
Indepărtezi apa în care a fiert ficatul, îl clăteşti cu apă rece şi îl pui să fiarbă în continuare în cei 2 litri de apă clocotită din celălalt vas, micşorând focul, într-un vas separat, căleşti legumele curăţate şi tăiate după preferinţă, adăugând periodic supa în care a fiert ficăţelul de pui.
Cand legumele devin al dente (puţin crocante), le treci în vasul în care fierbe ficatul şi mai fierbi totul câteva minute sub capac.
Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi măcrişul rupt şi bulionul, apoi verdeaţa toicată şi stingi focul.
Laşi vasul acoperit până în momentul servirii, pentru a se pătrunde aromele.
Pofta buna!