Ciorba de macris
PrinteazaCiorba de macris din: macris, ceapa, orez, sare, verdeata, sare, verdeata, untdelemn sau unt.
- un kilogram măcriş
- 2 cepe
- 3 linguri orez
- sare
- verdeaţă
- untdelemn sau unt
Mod de preparare:
Măcrişul se curăţă şi se spală, apoi se fierbe în apă clocotită cu sare.
Se adaugă ceapa, curăţată, spălată, tocată mărunt şi orezul, ales şi spălat, iar când totul este bine fiert, se pune şi pătrunjelul verde, spălat, curăţat, tocat fin.
Se serveşte cu untdelemn sau cu unt.
Pofta buna!
Nu am incercat pana acum ciorba de macris. Pare sa fie o reteta interesanta. Obisnuiesc sa fac cate o reteta de ciorba in fiecare saptamana, deci saptamana asta o sa incerc sa fac o ciorba de macris. M-at interesa si alte retete cu macris.