Macroul: Beneficii, Contraindicații, Rețete și Valori Nutriționale – Ghid Complet. Macroul este un pește marin aparținând familiei Scombridae, care include și alte specii cunoscute, cum ar fi tonul și bonito. Denumirea științifică a macroului comun este “Scomber scombrus“. Familia: Scombridae Genul: Scomber Specii: Scomber scombrus (macroul comun) Aspectul Fizic Caracteristic Macroul este cunoscut pentru corpul […]
Ciorbă cu macrou si ciuperci
PrinteazaCiorbă cu macrou si ciuperci din: macrou, ciuperci, dovlecel, morcovi, ardei rgas, ceapa, rosii, orez, ulei, bors, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente:
- 800 g macrou
- 300 g ciuperci
- un dovlecel
- doi morcovi
- un ardei gras
- o ceapa
- 3 rosii
- 50 g orez
- 100 ml ulei
- 500 ml bors
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie peştişori, morcovii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul, se pun morcovii şi ceapa, ardeiul, dovlecelul şi ciupercile tăiate bucăţi mici. Se călesc cinci minute,, se fierb doi litri de apă şi se pun legumei călite.
Se adaugă orezul şi, când totul este aproape fiert, se pun roşiile date pe râzătoare, borşul şi rozmarinul tocat. Se adaugă peştele tăiat bucăţi mici şi se mai fierb zece minute la foc mic.
Ciorbă cu macrou si ciuperci
Pofta buna!
Macrou Afumat cu Cartofi Dulci Copti
Macrou Afumat cu Cartofi Dulci Copti din: file de macrou, cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, mix de verdeturi proaspete. Această rețetă reprezintă o combinație sublimă între aroma bogată a macrului afumat și dulceața cartofilor dulci copti. Macroul afumat este așezat pe un pat de cartofi dulci coapti și servit cu o salată de […]
Macrou la Cuptor în Stil Mediterraneean
Macrou la Cuptor în Stil Mediterraneean din: fileuri de macrou, lamaie, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, rosie, ceapa rosie. Ingrediente: 2 fileuri de macrou (aprox. 200g fiecare) 1 lămâie, feliată 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 lingură de ulei de măsline extra virgin 1 linguriță de rozmarin uscat Sare și piper negru, după […]