Ciorba de manzat cu legume si taitei
PrinteazaCiorba de manzat cu legume si taitei din: os de mânzat, spată de mânzat, morcov, ceapa, patrunjel verde, radacina de pastarnac, ardei rosu, roşii decojite în suc propriu, sos de legume, sare, piper, bors, taitei, salată de ardei iuţi.
Ingrediente:
- 2 felii os de mânzat
- 600 g spată de mânzat
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 rădăcină mică de păstârnac
- 1 bucată ardei roşu
- 100 g roşii decojite în suc propriu
- 1 lingură sos de legume
- sare
- piper
- borş pentru acrit (500 ml)
- tăiţei
- salată de ardei iuţi pentru servit
Mod de preparare:
Spelipucăţile de os. Carnea o speli şi o tai bucăţele mici. Intr-o oală pui apa la fiert, iar când dă în clocot, pui carne şi oasele, lei spuma ce se formează, apoi acoperi dala cu un capac şi laşi să fiarbă bine.
Mai adaugi apă fierbinte pe parcurs, dacă este nevoie. Cureţi ceapp şi o toci, pâstârnacul şi morcovul .’le decojeşţi şi te tai cubuleţe.
Ardeiul îl tai bucăţele, iar pătiunjelul îl toci mărunt, îndepărtând cozile. încerci carnea şi, când este fiartă mai bine de jumătate, adaugi legumele, doar că mai păstrezi puţin pătrunjel tocat.
Laşi să fiarbă în continuare vreo 20 de minute. Pui roşiile decojite şi tocate şi sosul detegume. Dai gust cu sare şi piper. Laşi să mai dea câteva clocote, apoi adaugi borşul fierbinte.
Când dă în clocot, pui câţiva tăiţei şi mai laşi ciorba pe foc, până sunt fierţi şi aceştia din urmă.
Când este gata, tragi oala de pe foc, presari pătrunjelul verde tocat şi laşi ciorba acoperită timp de 10 minute, apoi serveşti.
Ciorba de manzat cu legume si taitei
Pofta buna!