Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]
Ciorbă maramureşeană
PrinteazaCiorbă maramureşeană din: carne de porc, piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, castraveti murati, fasole pastai, ciuperci, ulei, piper, boia, smantana, aluat de placinta.
- 700 g carne de porc
- 500 g piept de pui
- 500 g cartofi
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- 100 g castraveti murati
- 100 g fasole pastai
- 50 g ciuperci
- 50 ml ulei
- 1 lingurita piper
- boia
- smantana
- aluat de placinta
Mod de preparare:
Pui la fiert, în apă rece cu sare, carnea tăiată bucăţi. Indepărtezi spuma de câte ori este nevoie şi laşi să fiarbă la foc mic.
Tai mărunt şi căleşti în ulei cu boia zarzavatul, castraveţii, fasolea şi ciupercile.
Stingi legumele călite cu zeama fierbinte, apoi le torni în oală şi le laşi să mai fiarbă puţin.
Adaugi sare şi piper după gust.
Răstorni ciorba într-un vas de lut, a cărui deschidere o acoperi cu aluat de plăcintă şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte aluatul.
Când este gata, serveşti ciorba fierbinte, cu smântână.
Ciorbă maramureşeană
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă cu cartofi noi şi legume
Ciorbă cu cartofi noi şi legume din: carnati de casa, morcov, radacina de patrunjel, ceapa verde, gulie, bulion, cartofi noi, ardei gras, sare, piper, tarhon, otet de tarhon. Ingrediente: 300 g cârnaţi de casă 1 morcov 2 rădăcini de pătrunjel 2 fire de ceapă verde 1 gulie mică 200 ml bulion 600 g cartofi noi […]
Pofta buna!
Pe asta vreau s-o incerc