Ciorba de mazare si morcovi

Printeaza

Ciorba de mazare si morcovi din: mazare, morcovi, ceapa, faina, zeama de lamaie sau otet, ulei, condimente, sare, piper, smantana, marar.

 

Ingrediente:

  • 300 g mazăre
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • zeama de la 1 lămâie sau oţet
  • ulei
  • condimente
  • sare
  • piper
  • 150 g smântână
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o căleşti în ulei, iar când devine sticloasă, adaugi mazărea şi morcovii raşi.

Amesteci bine, pui făina, amesteci iar şi adaugi apă cât să acopere compoziţia.

Laşi să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Apoi condimentezi cu sare, piper, mai adaugi apă şi laşi să fiarbă mai departe până când mazărea este fiartă.

La final, adaugi zeama de la 1 lămâie sau oţet şi smântână pe care ai amestecat-o cu mărarul tocat foarte fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba_de_cartofi_cu_mazare

Ciorba de cartofi cu mazare

Ciorba de cartofi cu mazare din: cartofi, morcov, ardei, patrunjel, leustean, mazare, orez, pasta de tomate, bors, fidea, sare. Ingrediente:  10 cartofi 1 morcov  1 ardei  1 rădăcină pătrunjel  1 legătură pătrunjel  1 legătură leuştean  50 g mazăre  50 g orez  2-3 linguri pastă de tomate  borş  fidea  sare, după gust   Mod de preparare: […]

 

 

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde din: mazăre proaspătă, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa verde, marar verde, ulei, taitei, sare, piper, ardei gras, zahar. Ingrediente: 500 g mazăre proaspătă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verde mărar verde 2 linguri ulei 1 mână de tăiţei sare piper proaspăt măcinat câteva feliuţe de […]

Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei. Ingrediente:  2 dovlecei mari  o legătură ceapă  un morcov  2 linguri năut fiert  100 g mazăre  sucul unei lămâi  sare  paste mici, după gust  2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.