Ciorba de miel (Bors de miel) din: carne de miel, ceapa, leustean, bors, orez, sare.
Ingrediente:
circa 1,5 kg carne de miel (cap, picioare, coadă)
1 ceapă veche şi/sau 2 legături ceapă verde
leuştean verde
1 I borş
1-2 linguri orez
sare
Mod de preparare:
Se curătă carnea de părţile cu păr (se poate chiar pârli la flacără), se spală bine şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare, cu 2-3 l apă.
Trebuie avut grijă când începe sâ fiarbă, să se cureţe de spumă.
Când carnea începe să se înmoaie, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi orezul. Se lasă să fiarbă în continuare la foc mic.
Când ciorba este gata (ceapa s-a muiat, iar orezul este fiert), se adaugă borşul.
De preferat, acesta trebuie să fie fiert şi în prealabil luată spuma. Odată cu borşul se pune şi leuşteanul tocat.
Aceasta este varianta clasică, de referinţă. Există şi alte variante, care nu diferă însă semnificativ de varianta de bază:
Borşul se amestecă de la început cu apa şi carnea se fierbe în acest amestec.
La ciorbă se folosesc şi alte zarzavaturi, ca de exemplu: 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 /2 telină etc., întregi, care sunt apoi scoase din ciorbă în final, sau sunt tocate mărunt înainte de a fi puse la fiert şi sunt servite în ciorbă, în final, ciorba se drege cu două ouă bătute.
Ciorba de miel cu macris din: carne de miel, apa, ceapa, frunze de macris, sare, orez, ou, smantana. Ingrediente: carne de miel 2-3l apă 1 ceapă 1/4 kg frunze de măcriş sare 1 lingură orez 1 gălbenuş ou 200 g smântână Mod de preparare: Carnea o pui la fiert în apă cu puţină sare, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.