Ciorba de miel (cu bors)
PrinteazaO reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare.
Ingrediente:
- 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada)
- 100 g. orez
- 100 g. ceapa verde tocata marunt
- 750 g. bors
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 legaturi de leustean
- 1 galbenus
- patru linguri de smantana
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spala bine, se curata de pielite, se imparte in portii (capul ramane intreg, dar se opareste inainte) si se sareaza. Se lasa deoparte o jumatate de ora.
Apoi se pune la foc intr-o oala mare, apa trebuie sa acopere bine carnea, dar in vas trebuie sa mai ramana loc pentru bors, care va fi adaugat mai incolo.
Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si taiat in cubulete, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora.
Cand e aproape fiert, se introduce si orezul, spalat in mai multe ape si fiert separat.
Poftă bună!