Ciorba de miel delicioasa
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata, leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua.
- 1 cap miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii spatelui, pulpe şi măruntaie)
- 2-3 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1-2 păstârnac
- 2 cepe
- 100 g orez
- 200 g smântână
- 2 legături verzituri (ştevie, salată, leurdă, măcriş, untişor)
- câteva boabe de piper
- 2 ouă
Mod de preparare:
Dai deoparte prima parte a capului, cea cu dinţi, scoţi globii oculari şi cureţi bine, spălând capul în multe ape.
Tai gâtul de miel şi carnea în bucăţi potrivite. Tai mărunt zarzavatul – morcovii, păstârnacul, ţelina şi ceapa
. Pui ceapa şi zarzavatul la fiert în 3 l apă rece cu carnea şi cu 1 linguriţă de sare (să se închege spuma), iei spuma.
Laşi să fiarbă 1 oră, la foc mic, după care adaugi orezul spălat şi verzitura.
Laşi să mai fiarbă vreo 20 de minute, adaugi 3 linguri de borş (cantitatea de borş variază în funcţie de câţi litri de apă foloseşti) şi mai laşi să dea în câteva clocote.
Toată fiertura ar trebui să scadă cu 1 litru, dar nu mai mult, pentru că se îndeseşte prea tare.
Dacă totuşi a scăzut mai mult, poţi completa cu apă fierbinte şi mai laşi să clocotească puţin, iei de pe foc şi dregi ciorba cu smântână bătută cu ouă şi puţină zeamă din ciorbă.
Sărezi după gust. Dacă preferi ca ciorba să aibă mai multă verdeaţă, presari leuştean şi tarhon tocat.
Ciorba de miel delicioasa
Poftă bună!