Ciorba de miel cu verdeturi de primavara din: capul mielului, gâtul, coada, câteva bucăţi de carne cu os (pot fi costiţe), 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ţelină mică, 1 ceapă mare, 1 legătură ştevie, 1 legătură lobodă (de preferat, albă), 1 legătură leurdă, câteva frunze de salată, 1 legătură ceapă verde, untişor şi măcriş (opţional), 2-3 ouă, 2 linguri orez, sare, piper boabe, leuştean, 250 ml smântână, 1 I borş. Ingrediente: capul […]
Ciorba de miel cu fasole si praz
PrinteazaCiorba de miel cu fasole si praz din: fasole rosie, ulei, usturoi, carne de miel, ceapa, praz, patrunjel, cimbru, oregano, piper, sare, apa, menta, bors.
- 250 g fasole roşie
- 3 linguri ulei
- 3 căţei usturoi tocaţi
- 700 g carne de miel
- 1 ceapă
- 4 fire praz
- 1/2 cană pătrunjel tocat
- 1 linguriţă cimbru
- 1 linguriţă oregano
- piper
- sare
- 7 căni apă firbinte
- mentă proaspătă
- 500 ml borş
Mod de preparare:
Laşi la înmuiat fasolea peste noapte, apoi o scurgi bine. Intr-o oală mare, încingi uleiul şi căleşti 1 minut usturoiul şi ceapa tăiate.
Dai focul mai iute, torni o cană de apă, pui carnea de miel tăiată bucăţi şi laşi 3-4 minute.
Adaugi prazul, pe care l-ai spălat bine şi l-ai tăiat. Potriveşti la gust de sare şi piper, adaugi pătrunjelul, cimbrul, oregano.
Pui fasolea în oală şi torni şi restul de apă. Laşi 5 minute la foc iute, dai focul încet, acoperi cu un capac şi ţii până se înmoaie fasolea, apoi torni borşul.
Laşi 10 minute să se combine aromele şi opreşti focul. Ornezi cu frunze de mentă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba gustoasa de miel
Ciorba gustoasa de miel din: bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă), 2 cepe verzi, 1 morcov, 1/2 ardei roşu, 1/2 ardei verde, 1/2 păstârnac, 100-150 g roşii decojite, 1/2 legătură pătrunjel, 3-4 crenguţe leuştean, sare, piper Ingrediente: bucăţi de miel (coastă şi de pe la coadă) 2 cepe verzi 1 morcov 1/2 ardei roşu 1/2 ardei verde 1/2 păstârnac 100-150 g roşii decojite 1/2 […]
Pofta buna!