Ciorba de miel a la grec cu telina
PrinteazaCiorba de miel a la grec cu telina din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare.
Ingrediente:
- 800 g carne de miel
- 2,5 l apa
- 200 g morcovi
- 200 g albitura
- 100 g telina
- 200 g ceapa
- 100 g orez
- 250 g smintina
- 30 g faina
- 3 oua
- 5 g sare de lamaie (otet)
- 1 legatura verdeata
- 100 ml ulei
- sare
Preparare :
Ciorba de miel a la grec cu telina: Carnea se portioneaza, se spala, se opareste in apa fierbinte, apoi se spala in cîteva ape reci.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa curatata, spalata si taiata marunt se pune la fiert intr-un vas cu apa si sare, adaugind zarzavatul.
Cand zarzavatul este pe jumatate fiert, se pune carnea. Se continua fierberea, se spumeaza si se adauga orezul ales de corpuri straine si spalat. Din oua batute, smintina frecata si faina, se prepara sosul care se dilueaza cu zeama fierbinte si se adauga in vasul cu ciorba, amestecând bine compozitia.
Se continua fierberea inca 5 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamîie dizolvata. Se serveste cu verdeata curatata, spalata si taiata marunt.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de miel a la grec