Ciorba de miel cu macris (varianta)

Printeaza

Ciorba de miel cu macris din: carne de miel, apa, ceapa, frunze de macris, sare, orez, ou, smantana.

Ingrediente:Ciorba de miel cu macris

  • carne de miel
  • 2-3l apă
  • 1 ceapă
  • 1/4 kg frunze de măcriş
  • sare
  • 1 lingură orez
  • 1 gălbenuş ou
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Carnea o pui la fiert în apă cu puţină sare, apoi adaugi ceapa tocată mărunt.

Speli frunzele de măcriş, le speli, le rupi cozile şi le tai fideluţă, bucăţi puţin mai late, apoi le pui să fiarbă împreună cu car­nea.

In 40 de minute, carnea de miel şi măcrişul vor fi fierte.

Măcrişul are acreala lui naturală, care dă un gust foarte plăcut ciorbei în combinaţie cu carnea de miel.

Poţi adăuga 1 lingură de orez ca să fie cior­ba mai deasă.

Când toate sunt fierte, iei oala de pe foc şi, fierbinte, o dregi cu gălbenuş de ou ameste­cat cu smântână şi o mănânci pe îndelete, cu un boţ de mămăligă.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza din: carne de miel, varza, ceapa, rosii, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper măcinat mărar 3 linguri smântână 3 l apă   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi egale, apoi puneţi-le la fiert cu 3 l […]

Ciorbe si Supe de Miel

Ciorba de miel cu oua si gulie

Ciorba de miel cu oua si gulie din: carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau , coaste), ceapă, radacina de pătrunjel, frunze de pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, frunze de leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie (zeamă de murături sau borş), oua. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) […]

 

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel cu os, morcovi, ceapă, telina, pastarnac, ceapa verde, ulei, orez, tarhon, smântână, oua, faina, pătrunjel, boabe de piper negru, sare, otet.   Ingrediente: 500 g carne de miel cu os 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină sau una mai mică 1 păstârnac 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei (untură) 1 ceaşcă orez […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.