Ciorba de miel cu morcovi si patrunjel
PrinteazaO reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 0,500 g carne miel
- 2-3 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- 1 ceapa
- tarhon, leustean verde
- 300 g frunze macris
- 1 galbenus
- smantina
- sare si piper
Mod de preparare:
Aveti nevoie de niste carnita de miel (de la git, capetele osoase ale pulpelor, codita, capul)pe care o tineti 15 minute in apa rece.
Intr-o oala se rade sau se taie cuburi vreo 2-3 morcovi si patrunjei, iar o ceapa o radeti. Se calesc in putin ulei si apoi se adauga carnea si apa in care a stat si se adauga sare.
Spuma care se face se ia cu spumiera. Se adauga o crenguta de tarhon sau tarhon uscat. Cind sunt aproape fierte toate , se adauga 300g frunze de macris si se fierbe in continuare .
Ciorba se drege cu galbenus de ou si smintina si se mai acreste daca este cazul. Cui ii place leusteanul, poate adauga si o frunzulita de leustean.
Poftă bună!