Ciorba de miel cu tarhon si smantana (delicioasa)

Printeaza

Ciorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel, morcovi, patrunjel, usturoi, ceapa, ceapa verde, lamaie, targon, otet de tarhon, smantana, zeama de oase, faina.

Ingrediente:Ciorba de miel cu tarhon si smantana

  • 400 g carne de miel fără os
  • morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lămâie
  • frunze de tarhon conservate în oţet
  • oţet de tarhon
  • 150 g smântână
  • zeamă de oase
  • 20 g făină

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa verde şi pe cea roşie, le speli, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Adaugi carnea de miel tăiată cubuleţe, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel tăiate mărunt şi frunzele de tarhon, de asemenea mărunţite.

După ce legu­mele s-au înmuiat, le sărezi şi condimentezi, apoi stingi cu zeama fier­binte de oase. Laşi să fiar­bă până când carnea se înmoaie şi se desprinde de oase.

Când supa e aproape gata, amesteci smântână cu făina şi le adaugi în supă, îngroşând-o astfel. Sărezi şi condimentezi, laşi să mai fiarbă o jumătate de minut, la foc mic, după care iei vasul de pe foc şi acreşti ciorba cu oţet de tarhon.

Aduci la masă porţiile împreună cu sfer­turi de lămâie, pentru ca fiecare să-şi dreagă gustul după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.