Ciorba de miel cu tarhon si smantana (delicioasa)
PrinteazaCiorba de miel cu tarhon si smantana din: carne de miel, morcovi, patrunjel, usturoi, ceapa, ceapa verde, lamaie, targon, otet de tarhon, smantana, zeama de oase, faina.
- 400 g carne de miel fără os
- morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lămâie
- frunze de tarhon conservate în oţet
- oţet de tarhon
- 150 g smântână
- zeamă de oase
- 20 g făină
Mod de preparare:
Cureţi ceapa verde şi pe cea roşie, le speli, le tai mărunt şi le înăbuşi în ulei. Adaugi carnea de miel tăiată cubuleţe, morcovii şi rădăcinile de pătrunjel tăiate mărunt şi frunzele de tarhon, de asemenea mărunţite.
După ce legumele s-au înmuiat, le sărezi şi condimentezi, apoi stingi cu zeama fierbinte de oase. Laşi să fiarbă până când carnea se înmoaie şi se desprinde de oase.
Când supa e aproape gata, amesteci smântână cu făina şi le adaugi în supă, îngroşând-o astfel. Sărezi şi condimentezi, laşi să mai fiarbă o jumătate de minut, la foc mic, după care iei vasul de pe foc şi acreşti ciorba cu oţet de tarhon.
Aduci la masă porţiile împreună cu sferturi de lămâie, pentru ca fiecare să-şi dreagă gustul după plac.
Pofta buna!