Ciorba de miel traditionala cu smantana

Printeaza

Ciorba de miel traditionala cu smantana din: intestinele, ficatul, plămânii, splina, rinichii și căpățâna mielului, ceapa, morcov, leustean, marar, ceapa verde, usturoi, sare, piper, bors, smantana.

retete

Ingrediente:

  • intestinele, ficatul, plămânii, splina, rinichii și căpățâna mielului
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 legături leuștean
  • 2-3  fire mărar
  • cateva frunze de ceapă și usturoi verde
  • sare
  • piper
  • borș sau oțet
  • smântână pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Speli intestinele și le tai în bucăți cu un cuțit sau cu foarfeca. Lespeli în mai multe ape și le pui la fiert în apă rece.

După 5 minute de fierbere, le scurgi. Le speli din nou și le tai în segmente de 1 cm. Speli organele de miel și căpățâna și le fierbi separat.

După ce au fiert, le porționezi și le adaugi în vasul în care au fiert intestinele, împreună cu ceapa și morcovul, în prealabil curățate, spălate și tăiate cubulețe.

Când toate ingredientele au fiert, presari frunzele de ceapă și de usturoi verde tocate mărunt, acrești cu borș, sărezi și condimentezi
ciorba după gust și stingi focul.

Presari leușteanul și mărarul fin tocate și lași ciorba acoperită pentru 10 minute.

Servești ciorba alături de smântână, pentru ca fiecare să-și adauge în ciorbă după preferință.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorbă de miel tradiţională

O reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Poate te intereseaza si: Ciorba cu carne de miel, legume si smantana Ciorba de miel cu smantana si loboda Ciorba de miel cu legume si […]

 

 

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza

Ciorba de miel cu varza din: carne de miel, varza, ceapa, rosii, piper, marar, smantana. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper măcinat mărar 3 linguri smântână 3 l apă   Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi egale, apoi puneţi-le la fiert cu 3 l […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.