Ciorba mixta de peste
PrinteazaCiorba mixta de peste din: peste, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, dovlecel, orez, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper.
- 6-8 bucăţi de peşte diferit (crap, biban, ştiucă, caras), curăţate
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei
- 1 dovlecel
- 1 mână cu orez
- 1 conservă cu roşii decojite
- 0,5 l borş
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- sare si piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Taie legumele în cuburi şi ceapa foarte mărunt şi pune-le la fiert într-o oală mare, cu aproximativ 2 l apă. După 10 minute adaugă orezul spălat bine şi mai lasă să fiarbă 10 minute.
Adaugă roşiile decojite şi borşul fiert în prealabil şi mai lasă la fiert 10 minute. Pune apoi şi peştele tăiat în bucăţi (îndepărtează cozile) şi lasă-l să fiarbă 10-15 minute, până se ridică la suprafaţă.
Sărează şi piperează după gust şi pune şi 1 lingură rasă cu rozmarin uscat. Lasa să dea în câteva clocote, apoi stinge focul şi presară verdeaţa.
Pofta buna!