Ciorba mixta de peste

Printeaza

Ciorba mixta de peste din: peste, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, dovlecel, orez, rosii, bors, leustean, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba mixta de peste

  • 6-8 bucăţi de peşte diferit (crap, biban, ştiucă, caras), curăţate
  • 1 ceapă medie
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 mână cu orez
  • 1 conservă cu roşii decojite
  • 0,5 l borş
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuştean
  • sare si piper
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Taie legumele în cuburi şi ceapa foarte mărunt şi pune-le la fiert într-o oală mare, cu aproximativ 2 l apă. După 10 minute adaugă orezul spălat bine şi mai lasă să fiarbă 10 minute.

Adaugă roşiile decojite şi borşul fiert în prealabil şi mai lasă la fiert 10 minute. Pune apoi şi peştele tăiat în bucăţi (îndepărtează cozile) şi lasă-l să fiarbă 10-15 minute, până se ridică la suprafaţă.

Sărează şi piperează după gust şi pune şi 1 lingură rasă cu rozmarin uscat. Lasa să dea în câteva clocote, apoi stinge focul şi presară verdeaţa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.