Sufleu de malai din: malai, branza telemea, oua, unt si sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se bazează pe ouă […]
Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie
PrinteazaCiorba munteneasca de dovleac cu gutuie din: dovleac, gutuie, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei gras, ulei, orez, sare, piper, otet de mere, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g dovleac
- 1 gutuie
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 telina
- 1 albitura (pastarnac)
- 1 gogosar (ardei gras)
- 4 linguri ulei
- 3 linguri orez
- sare
- piper
- otet de mere, dupa gust
- 1/2 legatura de patrunjel sau frunze verzi de telina
Mod de preparare:
Tai ceapa, morcovul, ţelina, păstârnacul, gogoşarul şi le căleşti 1 minut. între timp, pregăteşti dovleacul curăţat şi îl tai în cuburi.
Cureţi gutuia de seminţe şi o tai cuburi.
Gutuile, dovleacul şi orezul spălat le pui peste celelalte ingrediente călite şi acoperi cu apă ca pentru ciorbă.
Laşi să fiarbă la foc domol şi adaugi sare şi apă după gust. Dacă vrei să fie mai acră, adaugi oţet.
Când ciorba e gata, adaugi pătrunjelul sau ţelina tăiate foarte fin.
Ciorba cu dovleac şi gutuie iese un pic mai acrişoară.
Ciorba munteneasca de dovleac cu gutuie
Pofta buna!
Supă de primăvară din: morcovi, nap, telina, ceapa, varza, macris, asmatui, tarhon, mazare, sparanghel si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi 1 nap ½ căpăţână de ţelină 10 cepe mici de primăvară conopidă tăiată mărunt miezul unei verze albe mici o mânuţă de măcriş Câte o frunză de asmăţui şi tarhon 110 grame de mazăre 110 […]