Ciorba de naut cu carnati
PrinteazaCiorba de naut cu carnati din: naut, carnati, ceapa, ardei, morcov, patrunjel, usturoi, dafin, boia, tarhon, ulei, sare.
- 250 g năut uscat
- 150 g cârnaţi
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă tarhon în oţet
- oţet de tarhon
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Năutul se înmoaie în apă rece de seara până dimineaţa. Se pune la fiert în apă rece, cu foile de dafin şi puţină sare. Ceapa mărunţită se înăbuşe în ulei, se adaugă usturoiul mărunţit şi ardeiul tăiat cubuleţe.
Se fierb în aburi împreună, se presară cu boiaua, şi se adaugă în ciorbă împreună cu morcovul şi pătrunjelul tăiat rondele.
Când năutul şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă şi feliile de cârnat şi tarhonul mărunţit. Se potriveşte gustul cu oţet de tarhon.
Pofta buna!
Imi place nautul, este in aliment delicious si extreme de hranitor. Fac des hummus. Ciorba de naut nu am facut pana acum, dar o sa incerc. La inceput, o sa fac fara carnati sa vad cum imi iese.