spanac, smantana, parmezan, usturoi. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și […]
Ciorba de naut cu coriandru verde
PrinteazaCiorba de naut cu coriandru verde din: boabe de naut, fasole, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, costita, sare, piper, ulei, coriandru.
Ingrediente:
- 200 g boabe de năut
- 150 g fasole roşie boabe
- un morcov
- un sfert de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- două cepe
- 4 roşii
- 250 g costiţă afumată
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- pătrunjel
- coriandru verde
Mod de preparare:
Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, se clătesc şi se lasă la fiert în doi litri de apă. Morcovul, ţelină, rădăcina de pătrunjel şi ceapa se taie cubuleţe şi se pun într-o tigaie.
adaugă ceapa tocată, uleiul, sarea şi piperul. Se călesc pînă se înmoaie, se pun peste ingredientele din oală şi se lasă pînă cînd sînt aproape fierte.
pun roşiile date pe râzătoare, se adaugă costiţa tăiată felii şi se mai fierbe 15 minute. Se presară verdeaţă tocată şi se opreşte focul.
Poftă bună!
galbenusuri de ou, unt clarificat, zeama de lamaie, sare, piper, apa rece. Ingrediente: 3 gălbenușuri de ou 200 g unt clarificat 2 lingurițe de zeamă de lămâie Sare și piper după gust O linguriță de apă rece Mod de preparare: Într-un vas la bain-marie, bateți gălbenușurile împreună cu apa […]
Salata greceasca – Reteta autentica
salata romano, patrunjel, castravete, ardei gras, dressing de lamaie, ceapa rosie, rosii, branza feta, masline, fileuri de ansoa. Reteta low carb Ingrediente: 1 salata romano 1 legatura patrunjel tocat 1/2 castravete, feliat 1 ardei gras verde, feliat Dressing de lamaie 1/4 ceapa rosie, feliata 2 rosii, taiate felii 180gr […]