Ciorba norvegiana cu peste si costita

Printeaza

Ciorba norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare.

Ingrediente:Ciorba_norvegiana_cu_peste_si_costita

  • 400 g peste (crap)
  • 100 g costita
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g ardei colorat
  • 200 g cartofi
  • 100 g smantana
  • 1 ou
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Tai costita in felii, apoi in bucati mai mici, le pui în vasul pentru gă­tit, le laşi să se topească şi să se rumenească puţin, apoi le scoţi.

Cureţi legumele, le speli, le tai fideluţă, cu excepţia cartofului pe care îl tai cubuleţe.

Cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi. în grăsimea rămasă de la costiţă, căleşti legu­mele, fără cartofi, până se vor înmuia, apoi adaugi circa 1,5 litri de apă şi, imediat adaugi cartofii.

Cu 10 minute înainte ca ciorba să fie gata, adaugi peştele, sărezi şi re­duci focul la minim.

Gălbenuşul îl amesteci împreună cu smântână, iar când ciorba este gata, o dregi cu acest amestec.

Pe deasupra pui bucăţele de costiţă prăjită.

Ciorba norvegiana cu peste si costita

Ciorba_norvegiana_cu_peste_si_costita

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de macris cu costita afumata

Ciorba de macris cu costita afumata din: loboda, macris, ceapa verde, morcovi, radacina de patrunjel, galbenus, smantana, ulei, frunze de marar si patrunjel, sare, piper, costita afumata. Ingrediente: 1 legatura loboda 1 legatura macris 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 galbenus 2 linguri smantana degresata 2 linguri ulei cate 1/2 […]

 

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc

Ciorba ardeleneasca cu costita de porc din: costita, morcovi, patrunjel, ardei, ceapa, orez, ulei, sare, leustean, smantana, varza murata. Ingrediente: 400 g costiţă de porc afumată 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ardei capia 1 ceapă 40 g orez 4 linguri ulei sare leuştean 100 ml smântână 100-150 ml zeamă de varză murată   […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.