Ciorba norvegiana cu peste si costita din: peste, costita, ceapa, morcovi, telina, ardei, cartofi, smantana, ou si sare.
Ingrediente:
400 g peste (crap)
100 g costita
100 g ceapa
100 g morcovi
100 g telina
100 g ardei colorat
200 g cartofi
100 g smantana
1 ou
sare
Mod de preparare:
Tai costita in felii, apoi in bucati mai mici, le pui în vasul pentru gătit, le laşi să se topească şi să se rumenească puţin, apoi le scoţi.
Cureţi legumele, le speli, le tai fideluţă, cu excepţia cartofului pe care îl tai cubuleţe.
Cureţi peştele, îl speli şi îl porţionezi. în grăsimea rămasă de la costiţă, căleşti legumele, fără cartofi, până se vor înmuia, apoi adaugi circa 1,5 litri de apă şi, imediat adaugi cartofii.
Cu 10 minute înainte ca ciorba să fie gata, adaugi peştele, sărezi şi reduci focul la minim.
Gălbenuşul îl amesteci împreună cu smântână, iar când ciorba este gata, o dregi cu acest amestec.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.