Ciorbă oltenească de perişoare
PrinteazaCiorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet.
- circa 350 g carne amestec (vita si porc)
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 morcov
- 1/2 dovlecel
- 2 rosii
- 1 legatura patrunjel verde sau leustean
- 1 ardei
- 1 ou
- 2 linguri otet
Mod de preparare:
Cureţi legumele de coajă şi dai pe râzătoare morcovul şi dovlecelul, iar restul zarzavatului îl toci mărunt. Pui la fiert, în apă cu puţină sare, toate legumele, mai puţin roşiile, pe care le adaugi mai târziu, când celelalte legume au fiert pe jumătate, ele fiind mai moi.
Separat, pregăteşti perişoarele, amestecând carnea tocată cu orezul fiert pe jumătate şi cu un ou bătut şi puţină sare. Cu mâna umedă, formezi perişoare pe care le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic.
La sfârşit, adaugi 2 linguri de oţet. Stingi focul şi presari pătrunjel verde creţ sau leuştean mărunţit, după preferinţă.
Ciorbă oltenească de perişoare
Pofta buna!