Ciorba olteneasca de rosii
PrinteazaCiorba olteneasca de rosii din: rosii, ceapa, morocv, patrujel, usturoi, unt, cimbru, orez, zahar, corcoduse.
• 1 1/2 kg roşii
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 1 rădăcină de pătrunjel
• 3 căţei de usturoi
• 1 lingură unt sau ulei
• 1 crenguţă de cimbru
• 200 g orez
• 1 linguriţă zahăr
• 2 l supă de carne
• 1 corcoduşe verzi
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele şi le speli. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin unt sau ulei, până devine transparentă.
Adaugi roşii mici, bine coapte, rupte în bucăţi şi le pui să fiarbă împreună cu ceapa, în zeama fierbinte de carne.
Când s-au înmuiat, adaugi morcovul, rădăcina de pătrunjel, orezul ales şi spălat, zahărul, usturoiul zdrobit, cimbrul şi corcoduşele.
Laşi să fiarbă 30-40 de minute, acoperit, la foc mic, până când orezul se umflă şi totul devine o cremă. Treci prin sită ciorba, după care o mai fierbi 2-3 minute, amestecând.
Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel verde sau cu leuştean tocat.
Pofta buna!