Ciorba olteneasca de rosii

Printeaza

Ciorba olteneasca de rosii din: rosii, ceapa, morocv, patrujel, usturoi, unt, cimbru, orez, zahar, corcoduse.

Ingrediente:ciorba_olteneasca_de_rosii

• 1 1/2 kg roşii

• 1 ceapă

• 1 morcov

• 1 rădăcină de pătrunjel

• 3 căţei de usturoi

• 1 lingură unt sau ulei

• 1 crenguţă de cimbru

• 200 g orez

• 1 linguriţă zahăr

• 2 l supă de carne

• 1 corcoduşe verzi

 

Mod de preparare:

Cureţi rădăcinoasele şi le speli. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în puţin unt sau ulei, până devine transparentă.

Adaugi roşii mici, bine coapte, rupte în bucăţi şi le pui să fiarbă împreună cu ceapa, în zeama fierbinte de carne.

Când s-au înmuiat, adaugi morcovul, rădăcina de pătrunjel, orezul ales şi spălat, zahărul, usturoiul zdrobit, cimbrul şi corcoduşele.

Laşi să fiarbă 30-40 de minute, acoperit, la foc mic, până când orezul se umflă şi totul devine o cremă. Treci prin sită ciorba, după care o mai fierbi 2-3 minute, amestecând.

Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel verde sau cu leuştean tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.