Ciorba olteneasca de vacuta

Printeaza

Ciorba olteneasca de vacuta

Ingrediente:Ciorba olteneasca de vacuta

  • 3-4 kg oase mari
  • 1 kg came de văcuţă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 pătrunjel
  • 1 fir de praz
  • 1 cotor de varză dulce
  • 4 cartofi
  • sare
  • 1 legătură leuştean
  • 1 pahar smântână

 

Mod de preparare:

Oasele sparte se pun la fiert în 2 litri apă rece .Carnea se taie bucăţele când s-a spumuit bine şi au şi fiert 1 oră, oasele se scot, ce-i bun pe ele se pune înapoi în ciorbă, se mai adaugă apă şi se dau oasele la câine .

Se pune şi carnea la fiert, se spumuieşte, se lasă să bolborosească, aco­perită, vreo trei sferturi de oră.Toată verzitura se grijeşte şi se toacă peştişori, feliuţe, zaruri, fideluţă, cum vă vine mai uşor .

Se pune totul la fiert, nu şi cartoafele, care mai aşteaptă 1 jumătate de oră.

Acum se pun şi cartofi, să clocotească mărunt, încă 20 de minute.

Se toacă verdeaţa.Se potriveşte de sare, se ia de pe foc, se presară verdeaţă, se toarnă smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. De mult nu m mai mancat asa o ciorba de vacut. Mi-a placut ft mult cum a iesit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.