Ciorba olteneasca de loboda

Printeaza

O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a valorifica bine acest conţinut bogat de vitamina C, este bine ca loboda să fie consumată în stare proaspătă, în salate, în amestec de unt aromat cu verdeţuri şi mai puţin la ciorbe sau în piureuri. Loboda are proprietăţi diuretice accentuate, laxative şi detoxifiante, fiind foarte utilă în curele de primăvară.

Ingrediente:Ciorba olteneasca de loboda

  • 1 kg loboda
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi sau 1 legatura de usturoi verde
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean
  • 100 ml smantana – optional
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi loboda şi rupeţi-o în fâşii. Puneţi-o într-o oală cu ceapa şi morcovul curăţate şi tocate mărunt. Acoperiţi-le cu puţină apă şi fierbeţi-le 15 minute, apoi turnaţi borşul fiert separat.

Adăugaţi usturoiul pisat sau tocat foarte mărunt şi lăsaţi să fiarbă încet. Amestecaţi oul bătut cu făina şi turnaţi ames­tecul în ciorbă prin strecurătoarea de ceai, ca să obţineţi zdrenţe de ou. Mai fierbeţi încă 10 minute, apoi opriţi focul. Adăugaţi leuştean, eventual smântână, la servire.

Ciorba olteneasca de loboda

Ciorba olteneasca de loboda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.