Ciorba olteneasca de rosii din: rosii, ceapa, morocv, patrujel, usturoi, unt, cimbru, orez, zahar, corcoduse. Ingrediente: • 1 1/2 kg roşii • 1 ceapă • 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • 3 căţei de usturoi • 1 lingură unt sau ulei • 1 crenguţă de cimbru • 200 g orez • 1 linguriţă zahăr […]
Ciorba olteneasca de pui
PrinteazaCiorba olteneasca de pui din: pui, ceapa, morcov, loboda rosie, ardei gras, ceapa verde, ou, sare, piper, leustean, bors, taitei.
- 1 pui mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 legătură lobodă roşie
- 1 pătrunjel
- 1 ardei gras verde
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ou
- sare
- piper
- leuştean
- 200 g tăietei de casă sau zdrenţe
- acreală: 1 litru borş (0,5 1 zer)
Mod de preparare:
Se pun la fiert, întregi, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 20 de minute. Se toacă ceapa verde, loboda, ardeiul gras puiul se taie bucăţi .
Se adaugă carnea cu celelalte verzituri tocate la fiert, 30 de minute se pune borşul la fiert, separat
Se fac tăieţeii sau se pregăteşte zeama groasă de zdrenţe se toacă verdeaţa.
Se bate oul cu puţin borş, să dreagă, şi verdeaţă.
Se adaugă ciorbei borşul şi tăieţeii (sau zdrenţele), încă 10 minute de clocote .
Se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba olteneasca de rosii
Ciorbă oltenească de perişoare
Ciorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet. Ingrediente: circa 350 g carne amestec (vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet Mod de preparare: Cureţi legumele […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de pui olteneasca
Ciorba de pui olteneasca este foarte gustoasa. Mai ales daca ai si un pui de tara