Ciorba cu orz si castraveti acri din: cereale de orz, castarveti acri, morcov, gulie, zeama de castarveti, pasta de rosii, ulei, frunze de leustean. Ingrediente: 150 g orz 5 castraveti acri un morcov o gulie un litru zeama de castraveti 3 linguri pasta de rosii o lingura ulei cateva frunze de leustean Mod de […]
Ciorba de orz cu sunculita afumata
PrinteazaCiorba de orz cu sunculita afumata din: boabe de orz, morcov, tulpina de telina, ceapa, cartof, pancetta, foi de dafin, unt, supa de legume, ulei de masline, patrunjel, sare.
- 150 g boabe de orz
- 1 morcov de dimensiune medie
- 1 tulpina de telina
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 100 g pancetta (sunculita) afumata
- 2 foi de dafin
- 40 g unt
- 1 supa de legume
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi tai ceapa, morcovul, cartoful şi tulpina de ţelină.
Topeşti untul în oala pentru ciorbă şi căleşti legumele 2-3 minute, după care adaugi cubuleţe de şunculiţă şi orzul, în prealabil spălat sub jet de apă.
Torni apoi 500 ml de supă fierbinte şi laşi să fiarbă până scade.
Completezi cu restul de supă sau cu apă, adaugi foile de dafin spălate şi frunzele de pătrunjel tocate mărunt, sare după gust şi laşi ciorba să fiarbă la foc mediu, până când se înmoaie boabele de orz.
Inainte de a stinge focul, torni uleiul de măsline şi amesteci.
Laşi ciorba să se răcească puţin, înainte de a o servi.
Ciorba de orz cu sunculita afumata
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba cu orz si castraveti acri
Ciorbă dobrogeană cu carne
Ciorbă dobrogeană cu carne din: carne tocata, ulei, ceapa, morcov, telina, pastarnac, ardei, fidea, smantana, lamaie, sare. Ingrediente: 300 g carne tocata de oaie sau vita 3 linguri ulei 4 cepe 1 morcov 1 telina 1 pastarnac 1 ardei fidea sau orzisor 200 g smantana 1 lamaie sare Mod de preparare: Cureţi şi speli […]
Pofta buna!
Interesanta ciorba de orz