Ciorbă cu ouă si tarhon

Printeaza

Ciorbă cu ouă si tarhon din: morcov, telina, ceapa, radacina de pastarnac, ardei, faina, unt, tarhon, zahar, oua, verdeata, sare, piper, smantana.

Ingrediente:Ciorba_cu_oua_si_tarhon

  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ardei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri unt sau ulei
  • 2 linguri tarhon conservat in otet
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele, le tai după preferinţă şi le pui la fiert în 2 litri de apă. Când legumele au fiert, strecori supa.

Topeşti 1 lingură de unt în oala pentru ciorbă, presari 2 linguri de făină şi amesteci energic, apoi torni treptat supă de legume, după care adaugi zahărul, sare şi piper după gust. Poţi adăuga legumele tăiate sau nu.

Baţi ouăle împreună cu sare, piper, făina rămasă şi 1/2 legătură de verdeaţă tocată. Topeşti restul de unt şi prăjeşti omleta pe ambele părţi.

O tai în pătrăţele pe care le pui în oală la sfârşit, împreună cu tarhonul, verdeaţa tocată rămasă, piper şi sare după gust. Acoperi cu un capac, iar după 20 de minute, aduci la masă ciorba alături de smântână.

Ciorbă cu ouă si tarhon

Ciorba_cu_oua_si_tarhon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.