Ciorba de pasare (Bors de pasare) din: carne de gaina/pui, zarzavat, ceapa, ardei, patrunjel, leustean, bors, oua. Ingrediente: cam 1 kg carne de găină/pui (cap, gât, pipote, partea de jos a picioarelor – ghearele, aripioarele, spatele) zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, telină) 1 ceapă mare 1 ardei gras pătrunjel verde leuştean verde […]
Ciorba de pasare cu legume si verdeata
PrinteazaCiorba de pasare cu legume si verdeata din: pasare, morcovi, apa, telina, pastarnac, rosii, ardei gras, ceapa, pasta de tomate, bors, orez, ulei, tarhon, sare, piper.
- o pasare de un kilogram
- 200 g morcovi
- 2500 ml apa
- 150 g telina
- 150 g pastarnac
- 500 g rosii
- 100 g ardei gras
- 250 g ceapa
- 50 g pasta de tomate
- bors
- o mana de orez (facultativ)
- ulei
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie cu ulei încins se înăbuşă legumele date pe râzătoare (morcovi, ţelină, păstârnac) sau tocate (ardeiul gras).
Ceapa se pune la fiert în oala cu apă clocotită, împreună cu puiul porţionat şi legumele călite.
Se ia spuma, iar când carnea este fiartă, se scoate şi se dezosează.
In oală se pun orezul fiert separat, carnea de pui, roşiile tocate foarte mărunt (se poate folosi suc de roşii), pasta de tomate, sare şi piper.
Se toarnă borşul fiert separat şi se mai lasă să fiarbă.
Se serveşte cu tarhon din belşug, proaspăt tăiat.
Ciorba de pasare cu legume si verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de potroace cu carne de pasare
Ciorba de potroace cu carne de pasare din: carne de pasare, zarzavat, leustean, zeama de varza. Ingrediente: 1, 2 kg carne de pasăre (capul, aripile, spinarea, pipota) zarzavat 1 legătură de leuştean 2-3 l apă zeamă de varză Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert cu foarte puţină sare, luaţi cu atenţie spuma, după […]
Pofta buna!